Kan jag ta bort eller lägga till övningar på ett uppdrag?

Du kan alltid ta bort övningar från ett uppdrag, men om någon elev har börjat med uppdraget kommer du inte kunna lägga till nya övningar. För att ta bort eller lägga till övningar i ett uppdrag går du först in i ändringsläget för uppdraget genom att klicka på penna-och-papper-knappen på uppdragets rad:

3b5a50b5463112bf4e3fb94061bae616.png

Sedan kan du klicka på flik 2, "Välj uppgifter". När du är klar med ändringarna går du till flik 3, "Ange inställningar", och sparar uppdraget.

Ta bort övningar från ett uppdrag

Du kan ta bort övningar genom att ta bort krysset i kryssrutan på övningens rad, eller genom att använda borttagningsfunktionen längst ner:

97d0208c33960d753eaf74da463c8a8f.png

Om du tar bort övningar som några elever redan börjat på, så kommer deras resultat på de övningarna inte att synas under uppdraget längre.

Lägga till övningar i ett uppdrag

Så länge ingen elev börjat med uppdraget kan du lägga till fler övningar. Det gör du i ändringsläget på samma sätt som när du valde övningar till uppdraget när du skapade det.

Om du skulle vilja lägga till övningar på ett uppdrag som eleven har börjat med så kan du i stället skapa ett nytt uppdrag med de övningarna.

Uppdrag som är påbörjade

Om elever har börjat med uppdraget kommer du se det här när du försöker ändra i uppdraget:

4c55d21ed4337c18207b0e07d07f6d23.png

I det läget går det att göra uppdraget lättare men inte svårare - därför kan man alltså ta bort uppgifter men inte lägga till. Om eleverna inte har börjat så går det både att ta bort och lägga till uppgifter.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss