Automatisk arkivering av uppdrag

För att elever inte i onödan ska distraheras av gamla, inaktuella uppdrag som de inte har gjort klart, finns det en automatisk arkivering av uppdrag.

Det innebär att om du som lärare inte ändrar något så kommer alla dina uppdrag att arkiveras en vecka efter inlämningsdatum.

Arkiverade uppdrag hittar du under "Uppdrag" > "Arkiverade".

Här kan du fortfarande klicka på uppdragen i listan för att se resultatet av uppdragen. Skillnaden mellan ett aktivt uppdrag och ett arkiverat uppdrag är att eleverna inte kan se arkiverade uppdrag.

Du kan också återaktivera ett arkiverat uppdrag så att det blir tillgängligt för eleverna igen. Det gör du genom att markera uppdraget i listan och klicka på "Återaktivera uppdraget". Om uppdraget då har ett inlämningsdatum som skulle göra att det blev automatiskt arkiverat igen så kommer inlämningsdatumet att tas bort.

Under "Inställningar" kan du ställa in hur många dagar efter inlämningsdatum som du vill att uppdragen ska arkiveras. De alternativ som finns är en dag, tre dagar, sju dagar eller aldrig. Om du vill att det ska fungera som förut (utan automatisk arkivering), kan du alltså välja "aldrig".

Uppdrag utan inlämningsdatum kommer aldrig att arkiveras automatiskt, utan det måste du i så fall göra själv under "Uppdrag". För att själv arkivera ett aktivt uppdrag markerar du uppdraget i listan och klickar på "Arkivera uppdrag".

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss